I början av 2022 planeras en kull efter Kvikur Snorkfröken
NiM har ett lätt och vackert steg, där hon kan växla ifrån normalt tempo till högt tempo på bara några få sekunder. Med en stadig och funktionellkropp inmätt till Medium i Agility, då 39 cm hög.
NiM tävlar i klass 2 hoppklass inom Agility, hon är smidig och väldigt snabb.Ihop med NiM tävlar vi även i Lydnad och Rallylydnad, där vi flyttat upp till klass 1 och fortsättning.

NiM klarar av miljöer fint allt ifrån tävlingsmiljö till stadsmiljö. Vi bor och rör oss centralt i Stockholm, med allt vad det innebär ex underlag/ljud/rörelser. Hon drar sig inte för höjder eller skrammel, vilket jag tycker tyder på att hon är orädd i sin framfart. NiM har en fin på och av-knapp, hemmavid är hon lugn och skäller inte i onödan och ute på ex café ligger hon och vilar.

Med nya människor behöver hon sin tid, men hon är en mycket snäll tik som behöver nosa av den nya personen och det tycker jag är helt okej och rastypiskt. Med människor hon känner är hon mycket kelen och vill vara nära, NiM umgås mycket med barn och har så fint tålamod och deltar gärna i lek eller ligger mitt i leksakshögen för att få lite klappar emellanåt. 

Som ägare skulle jag säga att NiM är en mjuk tik, hon vill gärna göra rätt och lyssnar in mig som ägare. NiM har många härliga känslor som hon inte drar sig att förmedla med ett tydligt hundspråk. 

Valparna ur kommande kombination ser jag gärna ska hitta träning och tävlingsaktiva hem.
Jag ser fint arbetsmaterial i NiM samt i linjerna i baktill i både NiM och hanen vi valt ut.
Något jag hoppas ska uppskattas och förvaltas vidare av framtida valpköpare.
(Hanen publicerar jag när parningen är gjord).
Fyll gärna i intresseanmälan som jag länkar här nedan.

Vid frågor: Lisa, 073-9093089.