Utställning, Lydnad och Rallylydnad

Hejsan! 🙂 Vecka 28 har passerat och det blev en riktig hund-vecka!
Vi börjar med torsdagens tävling i nya lydnadsklass 1 med Millan, tyvärr samlade vi ihop en heldel fel och där med 0:or pgd av tjuvstarter. Som ni vet är det följande moment i lydnads kl:1 Fritt följ, ställande u.gång, Inkallning, sättande/läggande u.gång, rutan, apport, fjärrdirr, hopp ö.hinder, runda kon, sitt i grupp och helhet. Det var tjuvstarter i följande: ställande, inkallning, apport, hopp ö.hinder. Så där blir Det 4:a nollor. Till min stora förvåning detta var verkligen våra ”safe” moment. Men kanske har jag tagit lite väl lätt på dem.. De två moment jag oroat mig för mest och lagt hårdträning på har verkligen lönat sig.. Det är Rutan och runda kon.. Men dem satt Millan så fin, så fint! Hon låg lite tight intill konbandet i rutan och rut-momentet kunde man önska lite mera fart på.. Men dem SATT minsann! 🙂 Skam-den som ger sig. Det blir lite mera tävlingslik träning och belöning under olika delar av moment och kedjor. Men eftersom våra svåraste moment faktiskt satt som: Rutan, runda kon och fjärr-dirr känns det inte alls omöjligt att vi kan jobba till oss ett förstapris. Så jag är nöjd även om det inte var något resultat att skryta över. Det var kl 17 på em och ca 27C varmt. Så jag är stolt över Millan! Sitt i grupp fick vi även en 10:a på fröken grå satt med Malle och Schäfer.

Sedan på lördagen hade vi två Rallylydnadsstarter i Avancerad klass-debut och låt mig säga att det var totalt vind-stilla och 32C i skuggan..
Det gick bara inte, redan innan starten kände jag en viss o-kontaktbarhet med Millan.. Men jag startade tog första 4 skyltarna, men vid 5 skylten där vi gick ifrån normalt tempo till springande tempo höger-handling så gick det utför. Millan gick på en kon med tassarna och ville leka. Parrerade ifrån höger-vänster-höger-vänster… Sida.. Nej.. Jag valde att avbryta banan, supertrist men det känns som jag som ägare får bak-läxa på högerhandling och sedan vid 32C värme måste momenten sitta till 120% och inte halv-dant. Så då har vi lite att jobba på även här. 🙂

På samma ställe fanns det även en inoff utställning men med officiell domare: Boo Lundström
Millan blev BIR och BIG 4. Tjooho, hon är vacker, även om hon gärna ville checka ut och ligga i skuggan. Tack till Millan som kämpade fint i extrem värme även om rallyn gick mindre bra. På-att-igen! 🙂 Nu har vi inga mera tävlingar planerade, men jag har varit inne och kikat lite på agility/hopp tävlingar för NiM’s del till hösten.. Vi får se helt enkelt. Kram så länge. Vi fortsätter njuta här på Öland tränar när det är lite svalare på kvällarna och badar, cyklar och slöar oss i solen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s