Nytt mål, mot lydnadsklass

Hejsan! 🙂 Jag har ändrat om lite i planeringen.. Går snabbt i svängarna här men ska förklara. Jag hade tänkt beta av Rally-Lydnaden med Millan men jag väljer faktiskt att beta av Lydnaden istället.. Anledningen är så enkel att jag har mer motivation för lydnaden just nu. Så jag har hunnit vara iväg 2ggr på egen lydnadsträning med Millan. Otroligt välbehövligt att putsa av lydnadsmomenten och framförallt lite egentid med min lilla grå. Jag har införskaffat ett stativ till mobilen så jag kan filma träningarna. Jätte kul och så bra att se sig själv. Se nedan.

Följande moment ska sitta innan start!
Fritt följ 
Här jobbar vi på att få bort ett ”tics” att inte titta ner första två stegen. Sedan att hålla sin pos. Jag övar på hur jag ska gå och inte luta mig över Millan att glo. Kort sagt arbete på attityden
Ställande u mash
Här ska vi jobba på 120% förståelse och säkerhet kring skillnad mellan ställande/sättande/läggande verbalt. Sedan när man kommer tillbaka inte hetsa till sittande pos ifrån ställande/läggande.
Inkallning
Sitter fint, det ska vara ifrån läggande pos, öva med glädje enbart för att behålla.
Sättande u gång
Samma som Ställande u mash
/
Läggande u gång
Samma som Ställande u mash
Rutan
Jisses vad vi jobbar! 😉 Millan började idag 1 tillfälle ifrån när videon ovan togs att finna mittpunkten och söka den själv – mycket bra! Dock arbeta in mer säkerhet och fart. BARA rakt fram sändande..
Apportering
Sitter fint dock öva grepp och ingångar.
Fjärr-dirr
Ska jag höra runt lite om den kanske är ”tillräcklig” för nu eller hur den ”ska” se ut.
Runt konen
Öva upp intresse och farten
Sittande i grupp m. koppel
Skapa 120& säkerhet så hon inte lägger/ställer sig med alla sorters hundar och störning i koppel.
Hopp ö hinder
Sitter fint, öva med glädje enbart för att behålla.

Som ni kan läsa har vi endel att jobba på. Sittande i grupp är något vi kan öva i vardagen. Ex på promenad/i stan. Fjärr-dirr är något vi kommer öva på mycket hemmavid inne som ett kul projekt. Störst fokus nu kommer vara Rutan och de Friaföljet. Har lagt upp träningsplan för bägge momenten. Sedan när det känns som de flesta momenten sitter bra ska vi kolla på belöningsutveckling hos Millan för att jobba igenom ett lydnadsprogram utav belöning mellan varje moment. Men det är ju längre fram! Jag finner det bäst att dela upp moment inlärningen iaf för Millan och min hjärna. När (om) rutan blir klar ska vi kolla på runt kon extra mycket. En sak i taget.

Här om dagen var jag förbi djuraffären och det blev massa godis, ett tuggben var till Millan och NiM. Den röda blev Millans nya favvis även om jag troddes mocka leksaken skulle bli det.. Bollen är NiMs favorit.
IMG_4838

Nu vet ni lite hur träningsplaneringen ser ut kring lydnaden. Jag återkommer med videos. 🙂 Imorgon ska jag ut och vandra med Sofia och hennes hundar -Sörmlandsleden.
Packade lite grejs ikväll som ska med på promenaden, tänkte först ta med kameran också men mobilen får räcka orkar inte konka runt på kameran då den väger endel.
Man kan verkligen fråga sig varför jag har Vet-Flex men det är för jag är nojig att någon hund ska skära upp en trampdyna eller liknade.. Egentligen är jag mest rädd för huggorms-bett men de kan man inte förbereda sig för direkt. Då är det ju bara att lyfta upp hunden och fort som bara den in till veterinären. Men nu hoppas vi inget sådant händer, såklart!! Vatten är jag oerhört noga att ha med mig eftersom jag sett hundar blivit förgiftade utav delvis alger i vattnet och av för mycket sjö/havs vatten så de blir fel på värdarna i kropparna. Hua, de slipper jag helst! Badkläder för jag hoppas vattnet ska vara tillräckligt uppvärmt. Sedan handduk som är inköpt för hiking, stor och funktionell men jätte nätt och kompakt. Perfekt att sitta på, torka sig efter bad eller om en hund blir för varm är de bara doppa den i vattnet och kyla ner hunden med ex.. 🙂 Hör man att jag är ett kontrollfreak? 😛 Ska iallafall bli jätte skoj! Jag tar med mig NiM imorgon, Millan får stanna hemma hon fick trots allt träna lydnad ikväll med mig och en kompis och hennes två hundar. Jätte skönt när möjligheten finns att få lite egentid med var och en. I veckan har jag som vanligt endel i skolan och lite jobb på det, även agilitykurs för Annica Aller på Onsdag med NiM, sen ska jag försöka hinna träna agility innan kursen också någon kväll.. 🙂 Får se när de kläms in!
IMG_5141.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s