Kvikur Valpkull 2022

Vi hoppas på en kull vecka 1, 2022
U: Kvikur Snorkfröken
E: Akinnaz Baloo

Kvikur Snorkfröken
NiM har ett lätt och vackert steg, där hon kan växla ifrån normalt tempo till högt tempo på bara några få sekunder. Med en stadig och funktionell kropp inmätt till Medium i Agility, då 39 cm hög. NiM tävlar i klass 2 hoppklass inom Agility, hon är smidig och väldigt snabb.Ihop med NiM tävlar vi även i Lydnad och Rallylydnad med kvalificerade resultat.

NiM klarar av miljöer mycket fint, allt ifrån tävlingsmiljö till stadsmiljö. Vi bor och rör oss centralt i Stockholm, med allt vad det innebär ex underlag/ljud/rörelser. Hon drar sig inte för höjder eller skrammel, vilket jag tycker tyder på att hon är orädd i sin framfart. NiM har en fin på och av-knapp, hemmavid är hon lugn och skäller inte i onödan och ute på ex café ligger hon och vilar.

Med nya människor är hon en mycket snäll tik som behöver nosa av den nya personen och det tycker jag är helt okej och rastypiskt. Med människor hon känner är hon mycket kelen och vill vara nära, NiM umgås mycket med barn och har så fint tålamod och deltar gärna i lek eller ligger mitt i leksakshögen för att få lite klappar emellanåt. 

Som ägare skulle jag säga att NiM är en mjuk tik, hon vill gärna göra rätt och lyssnar in mig som ägare. NiM har många härliga känslor som hon inte drar sig att förmedla med ett tydligt hundspråk. NiM har stort driv och arbetsvilja i sig, detta är något jag hoppas starkt ska nedärvas. NiM har mycket med kamp och leklust, godisdriv samt föremålsintresse. Oavsett miljö tycker jag hennes arbetsdrift alltid är stark och att jobba för henne är som belöning i sig själv.

Akinnaz Baloo
Kallad Latte till vardags, har jag fått äran att låna hem under NiMs löp ifrån Umeå till Stockholm.
Jag har fått chansen att lära känna Latte och se honom i diverse olika vardagssituationer. Vilket känns positivt och att kombinationen är helt rätt!

Latte är en vacker och maskulin hane som mäter upp till 44cm i manken, med bra hållning och hög svansföring. Jag förstår att han sprungit hem 3 certifikat på utställning samt tagit titeln Svensk Juniorvinnare 2019 på Nordic dog show. Han har ett väldigt vackert ansikte som är kraftigt och till hans ljusa päls har han djupt mörka ögon och mörk nos.

Latte har en cool inställning till livet, då jag bor centralt i Stockholm får jag se Latte bland människor och hundar samt storstadsljud. Han har inte ryggat för någonting, utan rör sig självsäkert och nyfiket inför det. Latte visar sig ifrån finaste sida när han mött hundar på promenaden och vill gärna hälsa.

Latte har även under sin vistelse fått hälsa på vänner och familj till mig och så har han hälsat så fint och vänligt, att få massage längst ryggen tycks vara en favorit. Att ha Latte löst på promenaderna har heller inte varit några problem, han är snabb i sin uppfattning och vill gärna vara tillags.

Erik, Lattes husse berättar att han ofta cyklar med Latte och då får han rusa ur sig sin härliga energi. Latte lever b.la med katter och dessa är han mycket vänlig och beskyddande med.

Kvikur Snorkfröken
HD: B/B
ED: 1/0
Öga: UA
Rygg: UA
PLL/DM: FRI

Akinnaz Baloo
HD: A/A
ED: 0/0
Öga: UA

Se stamtavla nedanför bilderna. Inavel: 0,0%

Klicka nedan på knapp för intresseanmälan för valp ur NiM-Latte kombinationen.


Inavel: 0,0%