KENNELN

Jag som då står bakom Kvikur Pumikennel heter Lisa, jag är 23år och har så länge jag kan minnas haft otroligt stort djurintresse och någonstans på vägen fastnade jag för hundar och då speciellt Pumi, det är rasen som passar mig som handen i handsken för ett mycket aktivt liv. Hemma hos mig bor Pumin Millan född -13 och hennes valp NiM född-16 som är av egen uppfödning. Givetvis lever våra Pumisar i familjen och är med på allt vad vardagen kan bjuda på så som att vara med på jobb ,i stan, på landet, åka kollektivt, besöka och få besök av vänner och bekanta i alla åldrar bl.a.

Jag har stort intresse utav genetik och hälsa, jag försöker att kolla brett inom rasen och inte anknyta mig till endast en linje utan jag håller mina kontakter öppna för att ta och dela erfarenhet.

Vår uppfödning sker i mindre skala i hemmamiljö. Jag är noggrann i valet utav avelshundar; hälsan och mentaliteten känns som A & O för att få fram trevliga och sunda Pumisar som fungerar till vardags kombinerat med arbete. För mig är Pumin en arbetande ras: Då herde hund i Ungern, för mig är det otroligt viktigt att detta ska föras vidare och jag säljer enbart Pumi till hem som kan erbjuda god aktivitet och arbete till sin Pumi.

Jag hoppas på god kontakt med dig som valpköpare genom hela Pumins liv, för att kunna utveckla min kennel och rasen på bästa möjliga sätt.