KENNELN

Jag som då står bakom Kvikur Pumikennel heter Lisa, jag är 24 år och har så länge jag kan minnas alltid haft otroligt stort djurintresse och någonstans på vägen fastnade jag för hundar och då speciellt Pumi, det är rasen som passar mig som handen i handsken för ett mycket aktivt liv. Våra Pumisar är med på allt vad vardagen har att erbjuda ifrån storstadsliv till lite mer lantligt liv på sommarhalvåret.

Jag har stort intresse utav genetik och hälsa, jag försöker att kolla brett inom rasen och inte knyta mig till endast en linje utan jag håller mina kontakter öppna för att ta och dela erfarenhet.

Vår uppfödning sker i mindre skala i hemmamiljö. Jag är noggrann i valet utav avelshundar; hälsan och mentaliteten känns som A & O för att få fram trevliga och sunda Pumisar som fungerar till vardags kombinerat med arbete. För mig är Pumin en arbetande ras: Då herde-hund i Ungern, för mig är det otroligt viktigt att detta ska föras vidare och jag säljer enbart Pumi till hem som kan erbjuda god aktivitet och arbete till sin Pumi.

Jag hoppas på god kontakt med dig som valpköpare genom hela Pumins liv, för att kunna utveckla min kennel och rasen på bästa möjliga sätt.