C.I.B.* NORD UCH* FI UCH SE UCH NO UCH* EE UCH JV-12 YLENMÄEN OBELIX ”Kirka”

pudis_ja_vesipeto 038

HÄLSA
Öga: UA
HD: A/A
ED: 0/0
knäskålsluxation: 0/0
RYGG: LTV0 (normal) VA0 (normal) SP0 (fri) UA
Testiklar: UA
DM: FRI
PLL: FRI
Kirka är pappa till vår Muminkull

Kirka är en 4 årig pumihane som bor i norra Finland hos Mirjami Hornela Kasevan Kennel, ifrån en liten stad kallad li. Han är född och uppväxt på landet, med mycket motion och plats att springa löst på. Redan som ung har Kirka vistats stadsmiljö med allt vad det innebär trängsel av människor, möte med okända hundar och mycket ljud. Det är heller inga problem för honom att åka bil/buss/tåg eller båt. Kirka lever i en flock med fyra andra hundar och alla kommer överens väldigt bra utan bråk om mat, leksaker eller uppmärksamhet.

Kirka har stor arbetsmoral och vill köra igen och- igen och vill inte sluta.
Ägare Mirjami säger ”He has been essay and fast to teach because he loves to please the owner and give his everything!”. När Kirka tränar med Mirjami har han fullt fokus på Mirjami och arbetar gladeligen för leksaks belöning, när dem tränar lägre energi-övningar så klickertränar Mirjami Kirka med godis. Kirka har nu tre gånger tävlat officiellt i agility medium, men för tillfället är Kirka för snabb, så Mirjami behöver öva på sin egen fart och handlingteknik. På hemmaplan tränar han även lydnad, men ännu inte börjat tävla.

Kirka är en kompakt pumihane på 42,5 cm och 11 kg med en mycket funktionell kropp för både sport och utställning. Till utställning så är det något Kirka briljerat med och fått många fina titlar som: Finskt champion, Svenskt/Norskt/Estnisk champion, Finsk juniorvinnare 2012 och Internationellt champion samt Nordiskt champion. Som tidigare nämnt har kirka en hängiven inställning till sin ägare, och emot främlingar så bär han på den rastypiska reservationen, men ges det tiden att få lära känna den okända personen så är han mycket vänlig och tillgiven och han tar även kontakt själv. Med andra tikar kommer Kirka väldigt bra överens, emot nya hanar kan han dock numera spela lite macho (eftersom han nu är en ledare över en tikflock), men han är ingen bråkstake.

Kirka har genomfört Finska lämplighetstestet LTE med 140 poäng och visar ingen påverkan utav skott. Han är även okej med åskstormar och nyårsafton 12-slaget. Ute på gården och i skogen kan Kirka vara lös utan några problem. Hemma älskar han kel och få sova nära.


Kirka ram

Kirkas valpar hos Kvikur Pumikennel
Födda 2016-09-18
Lilla My, Stinky och Snorkfröken