Höst och när kommer nästa kull

Sommaren är förbi och jag har verkligen haft underbara veckor ihop med min Flora-kull.
Alpina som heter Kit till vardags, Echium-Max, Crispus-Castor, Minor-Kosmo, Briza-Booki. Jag följer deras liv via samtal, video och bilder och glädjer mig åt alla upptåg. ❤ Så glad att dessa goa vildar fått så bra hem (ännu en kull 😉 ). Här i Stockholm börjar löven skifta färg och hösten har anlänt.

Ordningen är återställd och NiM är väldigt glad att få vara tillbaka och likaså jag i vardagen med allt vad det innebär. NiM har verkligen återhämtat sig fint efter sin kull och redan någon vecka efter så körde hon KM i rallylydnad och tog bronsplats, så för en vecka sedan var vi och tävlade Skarpnäck HU Klubbmästerskap där hon knep 1a plats i Agility och rallylydnad samt 2 placering i lydnad. Wiihoo 🙂 Hon är verkligen häftig, jag är så lyckligt lottad att ha henne vid min sida. Vi har även gjort några starter i officiell hoppklass-agility. Inget nollat lopp ännu men jag hoppas och tror snart vi springer hem en pinne. Vi tränar 1g i veckan just nu i en ny hundhall här i Stockholm. Sedan blir det många promenader i naturen och lite fys-träning här hemma. Vi har har även hunnit delta på tre kurser i massage och agility samt lydnad. Så vi har att öva på. Tanken är att tävla agility till årsskiftet och sedan försöka oss på en lydnadsklass 1 tävling efter årsskiftet. Men vi får se hur det blir med lydnaden, det kräver verkligen precisions och mängd träning även om många moment sitter hel-fint. Men hela livet är såklart inte träning och tävling. Vi njuter av varandras sällskap i vardagen bland familj och vänner. Millan är så glad att valparna är hämtade och tyckte det var ganska jobbigt med NiM’s valpar så hon njuter av att hennes plats i familjen är ”som vanligt igen” 😉 Goa Millan. Millan tränar också agility 1 g i veckan ihop med min mamma och det ser riktigt fint ut. Hon är anmäld till en klass 1 tävling hopp/agility. Så skoj, Millan är verkligen en hund med egna upptåg. Så jag håller tummarna att hon är på ”rätt” humör på tävlingsdagen.

Nog om tävling och träning. Jag får förfrågningar om kommande kullar och jag hör mig själv säga i telefon att det kan dröja upp till 3 år innan nästa kull. Men vet ni vad? 😉 Jag sitter och läser stamtavlor och söker hälsa såhär på fritiden.. Det är liksom FÖR kul! Jag har möjlighet till 2 kullar en till efter NiM och en första efter Milou. Men framtiden får avgöra när. Jag drömmer själv om en NiM valp, så just hennes kull vill jag dra på så länge som möjligt, vilket är ok då hon haft sin första kull redan. Milou är hel häftig tik som jag hoppas på valpar efter, och har redan förfrågningar på valpar efter sig. Milous ögon ska lysas innan jul. Efter det får jag ta beslut.

Låt oss se helt enkelt. Mitt svar är alltså: Det finns andra kennlar som har kullar mer kontinuerligt och just nu har jag ingen öppen kö. Kika in på hemsidan med jämna mellanrum (typ var 6e månad) för att se om det kommit upp någon intresseanmälan länk. Isåfall står den med på förstasidan, instagram och facebook.

Må bäst Lisa !