Florakullen 1 v

Vår florakull har nu på dagen blivit 1 vecka gamla. Dagen till ära så var de första kloklippningen på agendan för våra 5 valpar. Totalt 80st valpklor blev klippta, då klippte jag inte sporrar som en av hanarna har, eller de extra på på frambenen. Valparna diar och frodas, första dagarna var jobbiga för vi hade inte riktigt koll på hur vi skulle kunna hålla temperaturen nere i valprummet. Men nu har vi kommit på många knep så det inte är för varmt för varken NiM eller hennes valpar. NiM är verkligen en toppen mamma till dessa valpar. Första dagarna ville hon inte lämna valparna för ens en sekund. Men nu lämnar hon de för både promenad och för att vara ute på tomten ex. De tycker vi känns bra, då det måste kännas i kroppen att ligga dygnets alla timmar i en valplåda. Men hon är givetvis inne mycket hos de och sover där hela nätterna. Hon har möjlighet att välja själv när hon vill vara med sina valpar -dygnet runt. Vi kan bara sitta och beskåda dessa små söta valpar! 🙂 Jag ser att valparna börjar använda sina bakben när de rör sig, det är bra för nu börjar de öva upp sina små kroppar med motorik och muskler och utvecklingen går snabbt!