AKC Canine College

Som uppfödare och stor pumi fantast så söker jag ständigt efter mer kunskap och nyfiken på andra länders kunskap om rasen. Så för några veckor sedan stötte jag på att American Kennel Club har online-kurser för just Pumi. Kurserna är uppdelade i moduler och man måste ”klara” testerna efter varje avsnitt med en viss procent. Så roligt och välgjort! Det är historia om pumi, filmmaterial och långa intervjuer med både domare och Pumi uppfödare Chris Levy [länk]. Vad jag förstår, är det material för framtida domare på Pumi men också uppfödare. Jag tycker det är bra att rasen presenteras som en arbetande ras och man går igenom rasens karaktäristiska drag. Så det är ett tips för andra som vill sätta in sig i rasen eller få lite insyn hur man tänker kring vår fantastiska ras i andra länder. 🙂 Kursen tar några timmar, men man kan ta paus och dela upp de såklart. Jag har även påbörjat ”Canine Anatomy program” som ni förstår handlar om hundens kropp och uppbyggnad, intressant och lärorik. Det finns så många kurser vissa gratis och andra kostar lite. Iallafall hett tips till en bra kunskapsbank! https://www.caninecollege.akc.org/