England och Crufts

Nu har det nästan ett tag sedan Millan ställdes ut på Crufts. Men det har varit mycket emellan crufts och nu. Men det går jag in på i ett annat inlägg, detta inlägg ska handla om England och Crufts.

Millan kvalificerade sig till Crufts 2016 förra året på European Dogshow i Norge.
Då började jag tänka att det vore kul att få uppleva Crufts men jag la undan tanken, men givetvis kom den tillbaka, så jag och mina föräldrar började kolla möjligheterna att åka till Crufts. Många som åker till Crufts bilar hela vägen ifrån Sverige till England-Birmingham. Men det var inte någon här så pigg på, så vi började kolla möjligheterna att åka tåg till Paris och sedan färja över till England.Men som fot-passagerare får man INTE ha hund utan hunden måste sitta i bil (jag ringde även och bönade och bad lite väl desperat, men nej). Jaha, här var våra möjligheter slut. Så jag hörde av mig till Ewa, Millans uppfödare. Några timmar senare hör Ewa av sig och säger att hon fått tag i en person hon kände som skulle bila ner och ställa Portis samma dag som Pumin gick. Jag ringde upp Helene och behövde tänka lite på saken men några dagar efter så hade vi hörts av mer och vi beslutade att Millan skulle få åka med Helene ifrån Sverige till England och även tillbaka.

På Tisdagsmorgon åkte jag och mamma tidigaste tåget Sthlm-Göteborg och tåget stannade även i Skövde i 2 minuter. Här skulle Millan lämnas av till sin uppfödare, Ewa stod på perrongen och Millan blev jätte glad av att möta Ewa. Jag och mamma kunde släppa på nervositeten om tidspressen lite. Vi åkte till Göteborg och flög ifrån Landvetter till London. Jag och mamma fick 3 dagar i London skrattade hur mycket som helst, kollade på fina hus, utställningar, promenerade i olika stadsdelar och åt gott. 😉25984731331_1a9ed9054d_o

På fredagen tog vi ett tåg ifrån centrala London till Birmingham NEC där vi tog ett mindre tåg till en jätte fin liten by som hette Hampton in Aiden här skulle vi hämta upp Millan, vi hann även äta god lunch och efterrätt på bykrogen. Sen kändes minuterna timslånga, men sen hör Helen av sig och säger att dem är framme och  Millan blir givetvis helt  lyrisk när hon träffade mig och mamma. (Behöver nog inte nämna att jag höll andan lite hela Millans resa till England va? Inte för jag tror hon skulle misskötta sig, utan för jag undrar hur mycket man kan utsätta sin hund för). Visar sig att Millan klarade resan jätte bra. Då åkte vi in till Birmingham och pustade ut lite på Hotellet. Vi tog en promenad och sedan gick vi och la oss tidigt. Det hade varit en energikrävande dag och Millan låg uppe i dem fina hotellsängarna helt utsträckt, med all rätt!!

 

Lördag, dagen Millan ställas på Crufts.
Att hitta in i byggnaden och sedan till ringen.. Tog en tid Crufts är 4/5* större än Stockholms hundmässa.
Det var ett annorlunda system än i Sverige Pumin ställdes i Importgruppen och därmed gick Pumi och anda importerade reg raser sist på dagen. (Pumin ställdes emot andra raser).  Vi fick tilldelade oss ett bås där vi la in våra saker och sedan gick jag och mamma och fikade b.la och kollade på lite bedömningar och fick ett hum om hur det skulle gå till inne i ringen, jag mötte även en domare som tog sig tiden och satt bredvid oss och förklarade bedömningsordningen. 🙂

Mycket sent på dagen efter måna timmars väntan började AV Imported Register Pastoral med domaren: Mrs C Molinari från Portugal. Först hanarna i olika grupper sedan: Tikarna; valp, unghund,junior,öppen (här gick Millan fanns ingen CH) sedan en grupp efter det jag inte ens vet vad det var.. Det var totalt 37 starter. Millan gick då i Öppenklassen mot 11 andra hundar och inte endast pumi. Millan Placeras 1:a och går vidare. (som Svenska CK bara att endast den 1:a plac går vidare). Millan och jag springer tills det är 4:a hundar totalt kvar i ringen. Millan placeras och blir Bästa Resevtik på Crufts! 😀 Kan knappt förstå själv hur stort det är. Första gången Pumin får ställas på Crufts och min fräna lilla tik placerar sig och dessutom med reserv bäst tik bland endast kvalificerade hundar! 😀

Vilket bra avslut på vår utställnings period hittills! 🙂 Motiveringen för att åka till Crufts var nämligen vore kul att ställa på en stor utställning innan vår förhoppningsvisa valpkull efter Millan. Sagt och gjort! 😀

Jag och mamma och Millan åker tillbaka till vårt hotell för att fira lite. Men det kändes som hjärnan redan gått och lagt sig vi äter middag och Millan fick ligga inne i resturangen och smaka på maten sedan gick vi och la oss. Söndagen var det dags för Millan att påbörja sin resa emot Sverige igen.

Jag och mamma stannade i England-London till Tisdagen då vi åkte tillbaka till Sverige och hämtade Millan!

Det var en jätte rolig resa och jag är så otroligt stolt över min fina fina grå inte endast för hon är så (galet) snygg utan för att hon klarat hela resan så bra och tar allt med en klackspark! 🙂 Vilket psyke!

Men nu är det nog med så långa resor, våren kommer och jag har mycket i skolan innan studenten och Millan ska få njuta av att vara hemma och få träna, långa promenader som hon älskar!

Millan charmade även in sig hos Franska kennelklubbens team och blev fotograferad! 🙂

12919223_10209175380764800_1018500031_n 12966249_10209175379604771_2073144925_n

25446380114_eb85d645ff_o