BPH

11923042_10207660605496365_1325228033_n

Här är Millans BPH diagram som finns inne på Avelsdata att se om ni har intresse för det!
Millan ”är den” röda linjen och den blåa linjen är övriga 20 pumisar (något medelvärde)  som gjort testet. Jag är ingen expert riktigt på hund-digaram såhär men digram kan jag läsa väldigt bra och lite hjälp har jag fått på vägen för att tyda det! 🙂
FP= Främmande person
NP= Närmande person

Hon är en mycket säker Pumi som klarar dem sociala bitarna i testat men bryr sig egentligen inte alls om människorna runt om utan det är matte som gäller! 😉 Hon har väldigt stort lekintresse för både sin egen leksak och BPH leksaken (som hon aldrig sett innan, dvs stort föremålsintresse i mina ögon). Hon kan utan problem leka med testledaren. Hon klarar halva godistestet men sedan uppstår en frustration där hon kollar på mig och ber om hjälp. Så samarbetsviljan finns. När hon väl blivit överraskad utav något har hon minskat intresse för att kolla vad det var, men kollar gärna med hjälp vad det var som överraskade henne. Inte för att hon är särskilt rädd utan just eftersom hon inte bryr sig särskilt. Hon har minskad överraskningsflykt dvs får tillbaka kontrollen väldigt snabbt under testens gång. Men hon blåser verkligen upp sig när NP kommer förklädd. Till en början skäller hon väldigt tyst men desto närmre NP kommer desto mer blåser hon upp sig och svansen spände sig.. Hehe. Hon är inte feg alls här utan står starkt framför och är kaxig och tycker det är jag och matte här.. Kom inte fram!! Men när FP vänder sig och och vi släpper kopplet så går hon med en båge runt för att kolla men intresset för FP lägger sig snabbt. Det är inte förens jag går fram hon visar lite intresse, men man ser fortfarande att hon är lite skeptisk när TL tar av FP utklädande för då skäller Millan till. Men när FP går iväg utan utklädnad så visar Millan igen att hon bryr sig inte särskilt. Hon är skottfast. Orädd för hala och ljudliga underlag vi går på.
Nedan lägger jag in BPH film på Millan och även BPH beskrivningsfilmen!

Millan är en säker pumi som reagerar men släpper rädsla eller överraskning fort, hon visar också att hon har attityd. Stort lekintresse med både mig och TL hennes leksak och ny leksak. Skottfast och icke underlagskänslig.

Jag är hur nöjd som helst! 🙂

Hon får:
Ljudlig: 0
Arg: 0

Skulle vara så roligt om Millan (& en tänkt hanes) valpar någondag i mogen ålder skulle kunna genomföra något Mentaltest så får man se hur dem skulle reagera och se om dessa egenskaper ärvts.
Men det tar vi i framtiden.

Någon skrev på Facebook: mindre oro, mer mod, mer lekfullhet än genomsnitt i rasen. Så då vet du vad du ska svara om du får frågan ”Vad har din hund att tillföra rasen”