Millan i Norge och blir EUROPEAN WINNER 2015

I Fredags åkte jag, Millan och mina föräldrar till Norge med tåget här ifrån Stockholm. Det går så fort endast 4,5h timme. Jag har släkt i Norge som vi bodde hos och vi har haft det så trevligt!!
På lördagen var jag med ut till stallet och alla hästar och det var även Millan som i all lera och hästskit sprang grisade ner sig ute på gården. Det är riktigt härligt att se henne så lycklig och att det fungerar med Millan runt om dessa stora hästar med mycket säkerhetstänk.
Iallafall så var det en heldag i stallet i lördags och Millan hade lera och skit ifrån topp till tå.. Väl hemma på tomten racade hon sig torr och av sig den mesta skiten. På söndagmorgon hade jag ställt klockan på 05.45 och klev upp kammade igenom hennes ben och svans och tänkte nej domaren får helt enkelt ta henne som hon är.. Lite senare åkte jag mamma och tre släktingar till mig ut till Lillestom där EDS var. Vi slog oss ner och kollade på bedömningen och jag ser att han endast väljer ut välkammade pumisar inte ett enda hårstrå ligger åt fel hål.. Haha här börjar jag kamma till Millan lite i ansiktet och ytligare på benen men inte mycket händer.. Jag ser att hon har lite för mycket päls vid halsen och bakbenen så jag lånar grannens sax och klipper till.. Sen går vi in i ringen och jag tar med mig en liten pip-boll in för jag tänker att hon kommer inte gå vidare så bättre att göra denhär utställningen till något roligt och förväntansfullt för Millan. Inne i ringen så är domaren så trevlig och han tycker jag förstår norskan väldigt lätt (jag är ju van vid Norska min pappa är halvnorsk), han kollar  på Millan i rörelse känner igenom Millan ORDENTLIGT på bordet. Vad jag minns: Excellent öron, tänder, revben, svans, päls. Väl musklad och berömmer även mig för hon är välvisad. Sen bedömer han dem andra och helt plötsligt kommer någon och säger att bedömningen är klar.. Jaha tänkte jag då åkte vi ur.. Men då kommer en annan uppfödare fram och berättar att vi vunnit klassen och att hon ska in i bäst tik. Så in fort i bäst tik och det resulterar en 3: plac i btk med ett CACIB som resulterar i att hon blev European Winner 2015. Det är faktiskt helt galet!!!!! Min lilla fina tik blev european winner 2015! Så stolt!!

En aning förvirrad matte men så stolt när jag fick resultaten. Så tuff konkurrens har vi aldrig haft och ändå tar hon hem CACIB.

9633111_orig