Finland

I Fredags åkte  Millan, jag och min kompis Fanny till Finland för att ställa ut Millan. Millan fick åka flygbur i lastutrymmet, vilket hon klarade bra på dit vägen och mycket bra på hemvägen. När vi skulle åka ifrån Stockholm till Finland så var det tyvärr långa köer och väldigt stressigt. Så jag var väldigt nervös över hur Millan skulle klara resan.  När vi landade så hjälpte personalen oss att hämta ut Millan, hon var lite tagen utav resan, det märktes. Men släppte det och vart nyfiken på vart hon hamnat, vi bodde inne i Helsingfors och Millan njöt för hon fick sova uppe i sängen. På kvällen var jag och Fanny ute och åt mat och köpte även godis till oss och Millan inför kvällen. Dem har ett märke som heter HAU-HAU Champion där det är en pumi på framsidan, vi var ju bara tvungna att köpa det godiset, och Millan älskar det.
På lördagen var utställningen en bit utanför Helsingfors men fortfarande väldigt centralt på en hundkapplöps bana. Utställningen var väldigt stor men tyvärr gick det inte så bra för Millan, men jag är ändå nöjd med kritiken hon fick. På utställningen träffade jag Mirjami (Kasevan kennel) och fick se Kirka och unga tiken Nasta så otroligt fina är dem. Mirjami klipper pumi väldigt fint och är en stor inspiration inom pumi för mig. Jag fick även träffa Helena på utställningen som är kennelägare för Karvakorvan kennel i Finland och jag hoppas jag har möjlighet att komma tillbaka och träffa Helena flera gånger i framtiden. Tiken som vann står bakom mig på bilden nedan det är Hanna-Leena Pasanen Pumi: Teräsvillan Ainoa Oikea som blev BIR i rasen, Kirka ”Ylenmäen Obelix” blev BIM i rasen. Stort grattis!!

Jag är väldigt nöjd med resan till Finland och hoppas jag kommer tillbaka snart, jag har haft väldigt trevligt ressällskap med mycket skratt, tack Fanny! 🙂

Hemresan klarade Millan mycket bra, var väl mest jag och Fanny som vart upprörda i slutet då jag får informationen att dem tappat bort Millan i sthlm men efter 50 min hittade dem henne och vi fick hämta ut henne, oj vad rädda vi var och glada (glada är en underdrift, hur kan dem tappa bort en hund??)  vi var när vi fick hämta ut henne!!

Vi tackar Finland för denna gång och är tillbaka snart igen! 🙂