Ögonlysning

Precis hemkommen ifrån DjurAkuten här i Stockholm på Kungsholmen.
Millans ögon har lysts och även jag har fått kolla in i ögongloben när veterinären kollade.
Som veterinären uttalade sig ”det är 24 karat guld”.
Jag såg, helt fantastiskt är det!!

Millan är ju född svart och med tiden ljusnat och blivit grå, en grå/svart hund har ju ofta mörk nos och även trampdyna däremot så kan man ju även ibland se på även mörka hundar att dem har något ljusa ögon. Iallafall så vet man inte riktigt hur pigmentet är på dessa hundar vad man kan se med sina egna ögon. Men med ögonlysnings  redskap så fick även jag se med utbildnings spegel att Millan är mörk i ögongloben och har mörkt pigment. Jag fick lära mig mycket om hundens öga och veterinären var så duktig och Millan skötte sig galant, hon charmade verkligen in sig!

Ögonlysning är ju inte koll för pigmentering utan för; grå starr/Retinal dysplasi/felväxt hår/ PRA.. Säkert mer. Detta är Millan kollad för med resultat: UA! 🙂

Stolt är jag som har en frän och fin pumitik med bra mentalitet och toppen hälsoresultat!

Veterinären var riktigt glad för våran skull och önskade oss lycka till med framtida kullen och berömde Millans mentalitet! 🙂
Vill ni läsa mer om ögon rek jag;
http://www.veterinaren.nu/hund/bra-att-veta/avel/syn-och-ogonlysning-hund